dilluns, 7 de gener del 2013

La bona capa, tot ho tapa

Ara que ha arribat el fred és hora de pensar a tapar-se. I, a més de les mantes, els nostres avantpassats usaven la capa. A més a més  també solien vestir-la en les cerimònies, com ara els soterrars o els casaments.
 Moltes capes antigues no han arribat fins als nostres dies, senzillament perquè s'han reutilitzat per confeccionar peces més modernes, tot aprofitant la gran quantitat de tela que tenen. Afortunadament, de vegades n'apareix algun exemplar antic, com ara el de les fotos de més avall, que es conserva a Atzeneta del Maestrat.

Les capes valencianes populars no tenen cap tipus de folre, ni porten les girades de vellut o roba d'adorn. Per tant, cal no confondre-les amb la capa "de senyoret" que es posà de moda al segle XIX i que ara en diuen "capa española".
Les capes de senyoret, tanmateix, són més curtes, tenen un coll més xicotet i sovint s'elaboren amb menys vol. L'esclavina de les capes més antigues també és més llarg.
Traditional costumes, historical costumes, folk costumes, costumi popolari, cappa, wool cape, mantello, manteau a collet, costume traditionnel, 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...