dilluns, 2 de maig del 2011

Hem cantat els maios amb els amics d'Albacete

Dissabte 30 d'abril, a les 17h, puntuals com un rellotge suís, els components de la Colla Brials i molts dels amics i col.laboradors habituals, eixíem des del TAMA cap a terres manxegues per a cantar els maios, atenent la invitació del grup de folklore ABUELA SANTA ANA de Albacete.

Dos hores i mitja de viatge, amb parada per replegar amics a Alberic i a la Font de la Figuera. Musiqueta i dolcets per alleugerir el trajecte... L'oratge anava rebolicant-se. En arribar a Santa Ana, semblava que l'estigueren tirant a poalades. Però al poc temps d'estar allí, Sant Pere ens concedí una treva i va fer que escampara.

Ens vam posar les nostres millors robes. El grup amfitrió sempre s'ha destacat per l'interés en la indumentària tradicional. No podíem defraudar-los.

Vam començar la nit amb una ronda a les xiques davall dels balcons del carrer principal d'este acollidor llogaret. Jota de ronda, fandangos i cant d'estil per a les atentes xiques manxegues i alguna que altra valenciana que també va pujar a les balconades...


En acabar, en comptes d'anar a l'ermita, com és costum cada any, es va cantar els maios dins de l'església on ens estaven esperant la gent de Santa Ana i també alguns veïns d'altres poblacions.


El grup amfitrió va cantar uns preciosos maios de La Pared, una aldea de Balsa de Ves, població que està a la ratlla amb les terres valencianes. Nosaltres després vam cantar els maios de Picassent, i com que es cantaven a les xiques, els vam haver d'adaptar per cantar-los a la marededéu:

La festa s'allargà a l'interior del temple amb una mostra de balls i cançons de terres valencianes i castellanes.
El públic va aplaudir de manera especial l'actuació de Lola Ledesma, una autèntica valenciana natural de Bienservida i veïna d'Alzira, qui va cantar un u i dos ple de sentiment i força

En acabar, tinguérem un sopar de germanor que acabà, com no podia ser d'una altra manera, amb balls i cançons en un bureo manxego-valencià. L'autobús ens retornà a casa, tan puntual com havia eixit, a les 5 de la matinada, després de 12 hores de folklore, festa i alegria.

1 comentari:

Toni ha dit...

Gràcies a tots els amics per haver-nos acompanyat eixa nit tan bonica. Sense vosaltres no podríem fer res de res. Un bes

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...