dissabte, 22 de juny del 2013

Per fi! Ja tenim el disc de l'Horta.

Després d'haver publicat tres discos en col·laboració amb altres entitats, i d'haver-ne enregistrats tres més dedicats a la comarca d'Énguera i la Canal,  la Colla Brials presenta aquest nou monogràfic dedicat a les músiques de l'Horta de València.
 
Afegeix la llegenda
El repte ha estat reinterpretar les partitures que omplin les pàgines de moltes publicacions i cançoners, gràcies al treball d'importantíssims musicòlegs com ara Maria Teresa Oller, Salvador Seguí o Carles Pitarch, entre d'altres. Per tal de completar algunes peces també hem fet servir les lletres i cançons dels reculls de Joaquim Martí i Gadea, sobretot l'Ensisam de Totes Herbes publicat a València el 1891, i més modernament els de Manuel Sanchis Guarner.  Al capdavall volem fer una mostra d'agraïment  i reconeixement a l'enorme tasca feta per unes persones a qui admiren perquè han treballat, sovint de manera discreta i callada, per conservar el nostre patrimoni cultural.


El so de l'Horta vol acostar la música tradicional tal com l'entenem des de la Colla Brials, sense colorants, sense additius. Senzilla. Essencial. Pregona. Nostra.  

Aquest primer monogràfic dedicat a l'Horta ens ha costat molt, realment molt més del que teníem previst en 2011 quan vam començar les primeres gravacions en l'estudi del magnífic tècnic de so Octavio Hidalgo. 

I és que ens ha passat de tot. Diversos problemes de salut van tenir el projecte paralitzat durant mesos.  El segell discogràfic que havia d'editar el disc, pensat com a doble CD en un principi, va tancar després d'haver fet fallida per causa de la crisi.  Llavors, vam haver de buscar noves cases discogràfiques i vam haver de demanar desenes de pressupostos.  A més a més, s'ha hagut de retocar el disseny gràfic una infinitud de vegades. Quin disc més malastruc. Semblava que ens haguera mirat un tort... 

Volem agrair la col·laboració desinteressada d'aquells que ens han ajudat a fer possible el disc. A banda dels músics habituals de la Colla Brials, el disc compta amb la participació de Juan Carlos Baixauli Toledo, Javier Navarro Primo i José Miguel Pérez Alemany, Jacint Hernàndez Escorihuela i Alejandro Torres Tomàs. El disseny ha estat un treball magnífic d'Arnau Pascual i de Cristina Bonafont. 

Per fi! Després de tants mesos, ja tenim el disc a les mans.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...