La Colla Brials va nàixer l'any 2000 amb la intenció d'acostar-se a la música tradicional des d'una perspectiva desacomplexada que sap conjugar còmodament passat, present i futur. És una formació equidistant entre els grups folklòrics i les rondes de sonadors populars, que pretén desempallegar la música tradicional dels rígids esquemes amb que se sol presentar. Reivindicar la festa, la participació i l'espontaneïtat és més important que bastir un espectacle... al capdavall, la Colla Brials vol reconciliar-se amb la tradició per trobar-hi el reflex de la nostra imatge col·lectiva, més enllà dels tòpics.
Després d'haver publicat tres discos en col·laboració amb altres entitats, i d'haver-ne enregistrats tres més dedicats a la comarca d'Énguera i la Canal, en l'any del seu desé aniversari la Colla Brials decideix elaborar un treball monogràfic dedicat a les músiques de l'Horta de València.
El pròxim dissabte 12 de febrer, a les 23h, presentarem una part d'aquest treball. Serà a la sala "El Teatret", al carrer Doctor Navarro, núm 24 d'Alfara del Patriarca. Aquest serà el repertori:
1. Cota pasqüera. Picassent
2. Els maios. Picassent
3. Tirana del Trípitri. Russafa
4. Masurca "La Tona". València
5. Polca "Manolico". València
6. Cota de quintos. València
7. Cota Valenciana. Aldaia
8. Cançó de llaurar. Montcada
9. Cota Valenciana. València
10. Ball de l'U. Almussafes
11. Ball de compàs. Torrent
12. Ball de l'U. Massanassa.
12. Ball de l'U. Massanassa.
13. La Fandangà. València
14. Ball de cinc. Torrent
15. Cota de la vespra del Cristo. Aldaia
Josep Vicent Frechina ha ressenyat l'esdeveniment amb aquestes amables paraules:
<<La Colla Brials es va fundar ara fa deu anys a Aldaia (L’Horta Sud) amb el propòsit de reprendre la música valenciana de tradició oral com un fet viu i encara ple de significat. L’actitud del grup es distancia voluntàriament, doncs, de la “folklorització” duta a terme pels grups de danses i altres formacions folklòriques de naturalesa semblant —dedicats a la “representació” de les músiques tradicionals i a la “restauració” de repertoris de balls i cançons— i igualment ho fa dels grups de folk que solen intervindre sobre el material tradicional per “modernitzar-lo”. Conformada per músics pertanyents a diverses generacions, la Colla Brials presenta la tradició musical valenciana d’una forma desacomplexada i genuïna. Després de dedicar tres discos a les músiques d’Énguera i la Canal de Navarrés, ara preparen un quart disc monogràfic dedicat íntegrament al folklore musical de l’Horta de València. Aquest disc es presentarà en el marc del III Congrés de l’Horta Nord>>
1 comentari:
Quines ganes d'escoltar i tindre el nou treball!!
Publica un comentari a l'entrada