dimecres, 21 de març del 2012

Magdalena, festa plena

Ja han passat les festes fundacionals de la ciutat de Castelló de la Plana, les quals per fortuna reserven un paper important a la música tradicional i al ball folklòric. Ací tristament,  a la ciutat del Túria, la festa de les falles continua vivint d'esquenes a la música més tradicional i al ball heretat dels nostres avantpassats. Quina pena!

A banda de la Cavalcada del Pregó,  són nombrosos els grups de danses que la setmana de Magdalena ocupen l'escenari de la Plaça Major de Castelló de la Plana per oferir cada vesprada una mostra del seu treball. Hi ha hagut anys on també s'ha exhibit folklore a la plaça de Santa Clara perquè el programa incloïa diverses propostes simultànies de grups de danses, rondalles o colles de dolçainers...

És quasi una tradició que cada dilluns de Magdalena els companys del grup de danses El Millars enceten la mostra de ball tradicional amb la seua actuació. Des d'ací vull enviar-los la meua felicitació més sincera per reconéixer la seua tasca. La interessant proposta d'enguany, amb peces d'ambdues bandes del riu Sénia, ha sigut una aposta valenta i rigorosa que palesa la profunda relació dels pobles pertanyents a  l'antic bisbat de Tortosa, més enllà de fites i ratlles...

Ací us pose un enllaç on podreu veure la bonica actuació de Millars en un vídeo de la Televisió de Castelló.

I també és habitual que els nostres amics del grup Ramell tanquen la mostra amb la seua actuació del divendres, a la qual, per coincidir enguany amb les falles, vaig faltar. 


Enhorabona a tots els grups folklòrics castellonencs, i que l'any vinent puguem tornar a gaudir de nou amb els vostres cants i balls.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...